Vi tænker grønt
Vi siger nej til plastikforurening!
Du har sikkert set de chokerende billeder af plastikforurening i havene, og hørt hvordan plastikaffald påvirker f.eks havskildpadder, hvaler og fugle. Måske har du også hørt at der er fundet plastikpartikler i fødevarer som muslinger, honning, salt, øl, og endda i vores drikkevand.
Et videnskabeligt studie fra 2015 påviste at 90 % af alle havfugle har plastik i maven. Og vi mennesker bliver ved med at smide plastik i naturen - faktisk så meget, at det svarer til at der hvert minut døgnet rundt tømmes en lastbilfuld plastik ud i havet. (kilde: plasticchange.org)
RD Data genbruger
Hvert år produceres der på verdensplan mere end 348 millioner tons plastik, og RD Data bidrager med en lille del. Derfor tager vi også ansvar. Hos RD Data har vi den målsætning, at vi ikke vil bidrage til plastikforurening i naturen - og heller ikke andre slags forurening, hvis vi kan undgå det.
Derfor har vi iværksat en række initiativer for at minimere risikoen for at vore produkter og maskiner havner det forkerte sted, når de er udtjent.
I vores produktionsprocesser er det uundgåeligt at der skabes noget plastikaffald, men det sendes altid til genbrug, og det samme gør vores elektronik.
Tilmed er vi begyndt at lagerføre en række varer, som vil gøre det nemmere for vores kunder også at begrænse deres forurening. F.eks. har vi, i vores webshop, et sortiment af miljøvenlige kortholdere i genbrugsplast, samt lanyards i naturfibre og genbrugsfibre. Se efter vores "VI TÆNKER GRØNT" mærke i webshoppen.
RD Data følger løbende med i udviklingen indenfor vores felt, og vil også i fremtiden tage nye og mere miljøvenlige produkter med i sortimentet, hvis de lever op til de kvalitetskrav, vores kunder skal kunne forvente.
Hvad gør du med dine gamle plastkort?
Plastkort er lavet af PVC (polyvinylklorid), som ikke må brændes, da der ved afbrænding frigives både klor og saltsyre. Alligevel har de fleste genbrugsstationer ingen særlig indsamlingsordning for brugte plastkort, og rigtig mange havner i restaffaldet, som brændes.
Det er selvfølgelig også et problem, at mange kort er påtrykt eller kodet med personlige oplysninger, hvilket gør at ejerne helst ser dem destrueret.
Vælger du alligevel at gøre det (miljø)rigtige, og køre dine brugte plastkort på genbrugsstationen, skal de i containeren til hård plast. Plastkort indeholder nemlig ikke de giftige blødgøringsstoffer, ftalater. Produkter med disse stoffer kan ikke umiddelbart genbruges, og bliver derfor lagt i deponi.
Afleverer du dit udtjente plastkort til genanvending, kan du glæde dig over at den PVC, det er lavet af, kan genbruges hele 7 gange. Derved spares masser af energi, og der udledes mindre CO2.
Det sjove alternativ
Gider du ikke bare smide de gamle kort ud? Se hvad du ellers kan bruge dem til.