Levering fra dag til dag - FRI FRAGT over 600 kr.

Magnetkodning

Skal du vælge chip eller magnetstribe? Læs her hvordan magnetkort virker, og hvordan vi koder dem

 Når man taler om magnetstriben i forbindelse med plastikkort, mener man den mørke stribe, der er bag på kortet, enten for oven eller for neden, på den lange led. Der er helt bestemte internationale standarder for, hvor denne stribe skal placeres.

Der findes flere forskellige typer af magnetstriber. De to mest almindelige er LoCo (Low Coercivity og HiCo (High Coercivity). Coercivity er et begreb, der dækker over det magnetiske materiales modstand mod ændringer i kodningen. Det betyder at der skal bruges et stærkere magnetisk felt for at kode eller afkode HiCo kort, end der skal bruges til LoCo kort.

LoCo kodes med 300 Oe, HiCo med 2750 Oe. Nogle kortprintere kan kode med andre styrker, hvis dette skulle være nødvendigt. Oe står for "Oersted", som er en enhed for magnetisk feltstyrke, opkaldt efter den danske fysiker Hans Christian Ørsted.

Man kan læse mere om de forskellige ISO standarder på www.iso.org. ISO nummeret for LoCo er 7811-2. For HiCo er ISO nummeret 7811-6.

De to typer kort har plads til samme mængde data, så hvilken type, du skal vælge, afhænger først og fremmest af hensyn til sikkerhed, og hvor lang tid kortet skal bruges. LoCo kort bruges typisk til kortvarige formål, som f.eks. nøglekort på hoteller, rabatkort til bilvask eller sæsonkort til forlystelser m.v.
Kortet kodes med data i tre spor. Det første spor kan indeholde både tal og bogstaver (alphanumeriske tegn), de to andre kun tal (numeriske tegn).

 

 • Spor1
 • Indkodning af alphanumeriske data med en tæthed på 210 bits pr. inch.
  Kan højest indeholde 76 tegn efter ønske hvis ISO standarden overholdes.
 • Spor2
 • Kan kun indeholde numeriske data med en tæthed på 75 bits pr. inch.
  Kan højest indeholde 37 numeriske karakterer.
 • Spor3
 • Kan kun indeholde numeriske data med en tæthed på 210 bits pr. inch.
  Kan højest indeholde 104 numeriske karakterer.

Udover disse tegn indeholder sporene også start- og slut-markør samt en check kode, LRC (longitudinal redundancy check), som sikrer korrekt overførsel af data.

Magnetkort er en del billigere end chipkort, så det kan betale sig at bruge dem til en lang række funktioner. Hos RD Data står vi altid parat til at rådgive dig om hvilken type kort, der er bedst til netop dit projekt.

 

.