Kortholdere af polykarbonat
Det er så let og solidt, at vinduespartiet i et kampfly er lavet af det; så alsidigt, at du kan finde det næsten over alt i dine køkkenskabe, i dit drivhus eller udestue; og så glasklart, at der er god chance for at du læser denne artikel gennem et par briller med "glas" af dette materiale.
Og kan du huske Nokia - mobiltelefonen, der var umulig at ødelægge? Lavet af polykarbonat, selvfølgelig.
Derfor bruger vi det også til kortholdere. De skal være solide, man skal kunne se kortet gennem materialet, og de skal have den rigtige pris.
Men der er endnu en vigtig detalje, som bør nævnes. Din kortholder af polykarbonat kan meget vel have haft et tidligere liv som drivhusglas eller cykelhjelm. Polykarbonat er nemlig genbrugeligt, og den store fordel ved genbrugsprocessen er, at den kan foregå uden at skadelige stoffer slippes løs i atmosfæren. Det er dog en proces, der skal foregå i iltfrit miljø ved enormt høje temperaturer. Det kræver specielt udstyr, og derfor er polykarbonat lidt dyrere end mange andre plastik-typer. Det opvejes dog af kvalitet og holdbarhed.
Har polykarbonat slet ingen svagheder?
Jo, du bør ikke rense din kortholder i acetone eller koncentreret syre. Du bør heller ikke opvarme den til over 70 grader i længere end 30 dage, da den så vil frigive det potentielt giftige stof Bisfenol A. Og udsætter du den for kraftig stråling, kan den blive skrøbelig.
Godt at vide!