Hvordan printer vi dine plastikkort?

RD Data råder over forskellige metoder til trykning af plastkort. De 3 mest brugte metoder er digitaltryk, offsettryk og termoprint. Hver metode har sine fordele, så hvilken der skal bruges, kommer helt an på opgaven.

Som udgangspunkt er det oplagets størrelse, der først og fremmest afgører trykmetoden. Termoprint er til ganske små oplag på 1 - 100 stk., digitaltryk er velegnet fra 100 - 5000 stk. og endelig bruges offsettryk til store oplag over 5000 stk.

Termoprint.

Printeren bruger et farvebånd, hvor printhovedet varmer de områder op, der skal overføres til selve plastkortet. Der anvendes præfabrikerede plastkort til at printe på. Enten blanke kort i forskellige farver eller fortrykte kort, der skal påføres individuel tilpasning. Dette sidste kalder vi "tiltrykning".
Ved termoprint er det muligt at printe med sort, rød, blå, grøn og hvid. Det er også muligt at printe med metalfarver – guld, sølv og bronze - og endelig kan der printes med 4-farve bånd. Kortene kan leveres i mange forskellige farver - se hvilke i vores webshop.
Termoprint er særdeles velegnet til opgaver, hvor fortrykte plastkort skal personaliseres med variable data som navn, nummer, stregkode, foto, osv., således at de kan anvendes til f.eks. ID kort, medlemskort, konferencekort med mere.
Som udgangspunkt er det ikke rentabelt at printe med 4-farve print allerede fra ca. 100 stk. Herefter vil man bruge digitaltryk i stedet for. En undtagelse er dog til specielle opgaver, og hvor der ønskes foto eller anden id på plastkortet.

Brug vores prisberegner til at få et indtryk af hvilken af vore forskellige trykmetoder, der er mest rentabel for dit projekt.

Digitaltryk og Offsettryk.

Digitaltryk og offsettryk er som udgangspunkt forholdsvis ens. Den store forskel ligger i oplaget. Op til ca. 5000 kort er det mest rentabelt at bruge digitaltryk, herefter er det mere fordelagtigt med offsettryk.

Digitaltrykte plastkort fremstilles ved at der oprettes en skabelon med 21 kort på hver. Skabelonen trykkes på hvid specialplast, for- og bagside på hver sit ark. Derefter samles sættene med en særlig laminat, som ”bages” i en specialovn ved 97 grader, samtidig med at de udsættes for et pres på 85 bar. Efter turen i ovnen stanses de enkelte kort ud og er herefter klar til levering, eller til at få termoprintet variable data, stregkode, foto m.m. på kortene.
Kortene kan forsynes med magnetstribe, der også kan kodes.

Offsettrykte kort produceres stort set på samme måde som digitaltrykte kort, blot anvendes større skabeloner med helt op til 90 kort pr. ark.

Layout-anvisninger.

Check vores layout-anvisning med hvilket materiale vi kan trykke efter og hvordan vi gerne vil modtage layout, datafiler med mere.

Muligheder med plastikkort 

Kender du til de mange muligheder med plastikkort? Plastikkort er en foretrukket løsning hos mange virksomheder, og kan blandt andet bruges til

  • Medlemskort
  • Id kort
  • Gavekort
  • Adgangskort
  • Navneskilte
  • Prisskilte

Plastikkort produceres i PVC, hvilket øger fleksibiliteten. Dermed muliggøres det, at virksomheder kan skræddersy deres plastkort efter funktion, design og teknologi. De mest populære teknologier at implementere er magnetstriber og trådløse chips. Hertil har virksomheder mulighed for, at indkode variable data, så kortene kan bruges til personlige medlemskort.

Foruden muligheden for implementering af teknologi, kan der også produceres plastikkort med tryk. Gennem diverse trykmetoder, kan du let synliggøre din virksomhedsprofil og designmulighederne er tæt på uendelige. Ønskes der hjælp til design af plastikkort, kan Rd data være en del af processen efter ønske. 

Maksimal frihed via egen kortprinter

Ofte kan der være et behov for at printe plastikkort med kortere intervaller. Dette er oplagt for butikker og hoteller, som dagligt eller ugentligt udskifter menukort eller prisskilte, hvor PVC plastikkort er yderst populært.

Ved at investere i egen plastikkort printer opnås flere fordele

  • Lavere leveringstid
  • Print efter behov
  • Tilpas design via software

Rd data er officiel forhandler af Evolis kortprintere, hvorfor man som kunde er sikret den højeste kvalitet og support både før og efter købet. Læs mere om vores udvalg af Evolis kortprintere her.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er plastikkort?

Plastikkort kan nemmest refereres til ved at bruges betalingskort som eksempel. Små firkantede kort fremstillet af PVC, som gør det muligt at betale for varer og ydelser. PVC er et plastmateriale, som skaber en yderst høj fleksibilitet og holdbarhed. PVC-plastikkort bruges dog til en lang række produkter ud over betalingskort, såsom medlemskort, id-kort og gavekort.

Plastikkort er her, der og alle vejene, hvilket bevidner om den funktionelle værdi ved kortet.  

Hvorfor er plastikkort fornuftige at bruge?

Primære fordele ved plastikkort varierer ved de forskellige brugsfunktioner. Dog er der enkelte fællesnævnere, såsom et pænt og æstetisk udtryk, hvilket øger opmærksomheden ved dine kort. Desuden kan de afdække mere end blot et behov, hvorfor man kan skræddersy kort til det enkelte behov. Med plastikkort kommer også en høj bekvemmelighed, da de produceres i standardmål og størrelser og passer perfekt i enhver lomme eller pung. Til sidst er det værd at nævne de mange teknologiske muligheder, som gør det muligt at personliggøre kortene med variable data mm.

Hvad kan plastikkort bruges til?

Vi ser flere og flere forretninger benytte plastikkort som prisskilte. Dette giver god mening, da plastikkortene er fødevaregodkendte og dermed sikrer en høj hygiejne og samtidig øger det visuelle og pæne udtryk af den givne vare.

Foruden prisskilte er plastikkort den dag i dag også eftertragtet hvad angår id-kort. Diverse trykmetoder gør det muligt at implementere medarbejder såvel som virksomhedsinformationer, hvilket er praktiske på en arbejdsplads. Desuden kan den rette teknologi give medarbejderen den rette adgang til arbejdspladsen. Dermed er plastikkort populært på byggepladser, hvor både det informative samt teknologiske aspekt er nyttigt.

Kan plastikkort bruges til visitkort?

Plastikkort er i den grad nyttige når det kommer til visitkort. Slip for krøllede og aftonede papirkort, og skift dem ud med holdbare og visuelle plastikkort som næppe falmer. Udnyt de teknologiske muligheder ved QR-koder og NFC, og tag modtageren af dit visitkort til din hjemmeside eller portefølje for at fuldende oplevelsen.

Hvilke teknologier findes der til plastikkort?

Forskellige teknologier kan være fordelagtige ved produktion af plastikkort. Magnetstriben blandt en af de erfarne men også populære teknologier. Magnetstriben kan kodes, så den indeholder specifikke og personlige oplysninger velegnet til medlemskort. Et alternativ til magnetstriben er QR-koder eller chips. Indbyggede chips gør det muligt at gøre diverse handlinger trådløse, mens at QR-koden gør det muligt at videresende folk til bestemte hjemmesider mm.

Kan jeg selv printe og designe plastikkort?

Det er nemt og intuitivt selv at tage kontrollen over design og print af plastikkortene. Såfremt du ikke har nogle behov for implementeret teknologi, har du mulighed for at anskaffe en kortprinter og en bunke blanke plastikkort. Med tilhørende software, skræddersyer du designet af diverse plastikkort og printer efter behov. Dette er den mest fleksible løsning, og er ideel for hoteller, restauranter og butikker med jævnlig udskiftning i sortiment og informationsbehov til kunder.

Er jeres plastikkort bæredygtige?

Plastikkort har bæredygtige og cirkulære elementer. I den bæredygtige snak, er det værd at nævne at PVC kort har en ualmindelig holdbarhed sammenlignet med pap eller papir. Dermed vil visitkort, prisskilte eller medlemskort kunne benyttes i langt længere tid uden at skulle udskiftes. Foruden dette indgår plastikkort i det cirkulære kredsløb, og kan genanvendes flere gange og dermed genleve som plastikkort eller andet.

Foruden dette, lagerfører Rddata også bionedbrydelige plastikkort. Dette er et alternativ til klassiske plastikkort, men indeholder selvsamme fordele, som du er vant til. Bionedbrydelige plastikkort betyder, at såfremt kortet ender i naturen vil det af egen kræft forgå.

Er alle plastikkort den samme størrelse?

Det korte svar er nej. Kigger man på webshoppen for plastikkort, har du nogle forskellige muligheder. Standard plastikkort vil som udgangspunkt have en størrelse på 86x54 mm, hvilket er den klassiske størrelse som du kender fra dine bankkort. Tykkelsen af kortene fås i 76 og 74 mm.

Til visse formål er disse standardstørrelser ikke de mest oplagte. Plastikkortene kan erhverves som 2-delt, 3-delt og i andre specialmål under en særlig kategori. Disse kort er især nyttige, når man ønsker en differentiering i sin skiltning.