Levering fra dag til dag - FRI FRAGT over 600 kr.

RD Data råder over forskellige metoder til trykning af plastkort. De 3 mest brugte metoder er digitaltryk, offsettryk og termoprint. Hver metode har sine fordele, så hvilken der skal bruges, kommer helt an på opgaven.

Som udgangspunkt er det oplagets størrelse, der først og fremmest afgører trykmetoden. Termoprint er til ganske små oplag på 1 - 100 stk., digitaltryk er velegnet fra 100 - 5000 stk. og endelig bruges offsettryk til store oplag over 5000 stk.

Termoprint.

Printeren bruger et farvebånd, hvor printhovedet varmer de områder op, der skal overføres til selve plastkortet. Der anvendes præfabrikerede plastkort til at printe på. Enten blanke kort i forskellige farver eller fortrykte kort, der skal påføres individuel tilpasning. Dette sidste kalder vi "tiltrykning".
Ved termoprint er det muligt at printe med sort, rød, blå, grøn og hvid. Det er også muligt at printe med guld og sølv, samt specielle materialer til signatur- og skrabefelter og hologramfilm. Endelig kan der printes med 4-farve bånd. Kortene kan leveres i mange forskellige farver - se hvilke i vores webshop.
Termoprint er særdeles velegnet til opgaver, hvor fortrykte plastkort skal personaliseres med variable data som navn, nummer, stregkode, foto, osv., således at de kan anvendes til f.eks. ID-kort, medlemskort, konferencekort med mere.
Som udgangspunkt er det ikke rentabelt at printe med 4-farve print allerede fra ca. 100 stk. Herefter vil man bruge digitaltryk i stedet for. En undtagelse er dog til specielle opgaver, og hvor der ønskes foto eller anden ID på plastkortet.

Brug vores prisberegner til at få et indtryk af hvilken af vore forskellige trykmetoder, der er mest rentabel for dit projekt.

Digitaltryk og Offsettryk.

Digitaltryk og offsettryk er som udgangspunkt forholdsvis ens. Den store forskel ligger i oplaget. Op til ca. 5000 kort er det mest rentabelt at bruge digitaltryk, herefter er det mere fordelagtigt med offsettryk.

Digitaltrykte plastkort fremstilles ved at der oprettes en skabelon med 21 kort på hver. Skabelonen trykkes på hvid specialplast, for- og bagside på hver sit ark. Derefter samles sættene med en særlig laminat, som ”bages” i en specialovn ved 97 grader, samtidig med at de udsættes for et pres på 85 bar. Efter turen i ovnen stanses de enkelte kort ud og er herefter klar til levering, eller til at få termoprintet variable data, stregkode, foto m.m. på kortene.
Kortene kan forsynes med magnetstribe, der også kan kodes.

Offsettrykte kort produceres stort set på samme måde som digitaltrykte kort, blot anvendes større skabeloner med helt op til 90 kort pr. ark.

Layout-anvisninger.

Check vores layout-anvisning med hvilket materiale vi kan trykke efter og hvordan vi gerne vil modtage layout, datafiler med mere.