Levering fra dag til dag - FRI FRAGT over 600 kr.

Kender du til de mange muligheder med plastkort? Plastikkort er en foretrukket løsning hos mange virksomheder, og kan blandt andet bruges til medlemskort, ID-kort, gavekort, adgangskort, navneskilte, prisskilte, buffetkort, drinkskort, billetter oma.

Plastkort produceres fortrinsvis i PVC, hvilket øger fleksibiliteten. Dermed muliggøres det, at virksomheder kan skræddersy deres plastkort efter funktion, design og teknologi. De mest populære teknologier, man kan implementere, er magnetstriber og trådløse chips. Her har virksomheder mulighed for at indkode variable data, så kortene f.eks. kan bruges til personlige medlemskort eller nøglekort.

Foruden muligheden for implementering af teknologi, kan der også produceres plastkort med tryk. I sort/hvid eller farver kan du let synliggøre din virksomhedsprofil, og design-mulighederne er tæt på uendelige. Ønskes der hjælp til design af plastikkort, kan RD Data være en del af processen efter ønske.

Maksimal frihed via egen kortprinter

Ofte kan der være et behov for at printe plastikkort med kortere intervaller. Dette er oplagt for butikker og hoteller, som dagligt eller ugentligt udskifter menukort eller prisskilte, hvor PVC plastikkort er yderst praktiske og populære.

Ved at investere i egen plastkortprinter opnås flere fordele:
Kortere leveringstid
Print efter behov
Tilpas design via software
RD Data er officiel forhandler af Evolis kortprintere, hvorfor man som kunde er sikret den højeste kvalitet, samt support både før og efter købet.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er plastkort?
Plastkort kan nemmest beskrives ved at bruge betalingskort som eksempel. Små firkantede kort fremstillet af PVC, som gør det muligt at betale for varer og ydelser. PVC er et plastmateriale, som sikrer en yderst høj fleksibilitet og holdbarhed. PVC-plastikkort bruges til en lang række produkter ud over betalingskort, såsom medlemskort, id-kort og gavekort.
Plastikkort er her, der og alle vegne, hvilket vidner om den funktionelle værdi af kortet.

Hvorfor er plastkort fornuftige at bruge?
Primære fordele ved plastikkort varierer ved de forskellige brugsfunktioner. Dog er der enkelte fællesnævnere, såsom et pænt og æstetisk udtryk, hvilket øger synligheden af dine kort. Desuden kan de dække mere end blot ét behov, hvorfor man kan skræddersy kort til det enkelte formål. Med plastikkort kommer også en høj bekvemmelighed, da de produceres i standardmål og -størrelser, og passer perfekt i enhver lomme eller pung. Til sidst er det værd at nævne de mange teknologiske muligheder, som gør det muligt at personliggøre kortene med variable data mm.

Hvad kan plastkort bruges til?
Vi ser flere og flere forretninger benytte plastikkort som prisskilte. Dette giver god mening, da plastikkortene er fødevaregodkendte og dermed sikrer en høj hygiejne og samtidig øger det visuelle og pæne udtryk af den givne vare.
Foruden prisskilte er plastikkort også eftertragtede som ID-kort. Diverse trykmetoder gør det muligt at tilføje medarbejder- såvel som virksomhedsinformationer, hvilket er praktisk på en arbejdsplads. Desuden kan den rette teknologi give medarbejderen fuld eller begrænset adgang til arbejdspladsen. Derfor er plastikkort populært på byggepladser, hvor både det informative samt teknologiske aspekt er nyttigt.

Kan plastkort bruges til visitkort?
Plastkort er i den grad nyttige som visitkort. Slip for krøllede og falmede papirkort, og skift dem ud med holdbare og eksklusive plastikkort. Udnyt de teknologiske muligheder ved QR-koder og NFC, og led modtageren af dit visitkort til din hjemmeside eller portefølje for at fuldende oplevelsen.

Hvilke teknologier findes der til plastkort?
Forskellige teknologier kan være fordelagtige ved produktion af plastikkort. Magnetstriben er en af de gennemprøvede, men også populære teknologier. Magnetstriben kan kodes, så den indeholder specifikke og personlige oplysninger, velegnet til medlemskort. Et alternativ til magnetstriben er QR-koder eller chips. Indbyggede chips gør det muligt at gøre diverse handlinger trådløse, mens at QR-koden gør det muligt at videresende folk til bestemte hjemmesider mm.

Kan jeg selv printe og designe plastkort?
Det er nemt og intuitivt selv at tage kontrollen over design og print af plastikkortene. Såfremt du ikke har nogle behov for implementeret teknologi, har du mulighed for at anskaffe en lille, enkelkortprinter og en bunke blanke plastikkort. Med tilhørende software, skræddersyr du designet af diverse kort, og printer efter behov. Dette er den mest fleksible løsning, og er idéel for hoteller, restauranter og butikker med jævnlig udskiftning i sortiment og dermed skiftende informationsbehov til kunder.
Med en lidt større printer, som f.eks. Primacy 2, kan du løbende udbygge med moduler til kodning af diverse medier.

Er jeres plastkort bæredygtige?
PVC kan smeltes og genbruges op til 7 gange, hvilket betyder at de kort, der er udtjente, indgår i et cirkulært kredsløb, og kan genopstå som nye kort eller andre PVC-produkter. Det hvide standard plastkort i vores webshop indeholder 25 % genbrugsplast.
Det er også værd at nævne, at PVC kort har en ualmindelig god holdbarhed, sammenlignet med pap eller papir. Dermed vil visitkort, prisskilte eller medlemskort kunne benyttes i meget længere tid, uden at skulle udskiftes. Se mere om vores politik mht. genbrug.

Findes der endnu mere bæredygtige alternativer til plastkort?
RD Data lagerfører bl.a. papkort og bionedbrydelige plastikkort. Dette er et alternativ til klassiske plastkort, men har de selvsamme fordele, som du er vant til. Bionedbrydelige plastikkort betyder, at såfremt kortet ender i naturen, vil det med tiden forgå. Desuden lagerfører vi kort i forskellige træsorter og andre plantefiber-materialer. Disse kort indgår pt. ikke i vores webshop sortiment, da kun de færreste plastkortprintere kan håndtere dem. Og det vil være ærgerligt at købe en hel stak blanke kort, hvis du ikke kan printe dem. Ring derfor gerne til os og spørg, hvordan du bedst anvender kort af plantefibre, så finder vi den rigtige løsning til dig.

Hvordan bortskaffes brugte plastkort?
Plastkort sorteres som hård plast. Dermed kan du selv bidrage til at så meget PVC som mulig bliver genbrugt.

Er alle plastkort den samme størrelse?
Det korte svar er nej. Kigger man på webshoppen for plastikkort, er der forskellige muligheder. Standard plastikkort vil som udgangspunkt have en størrelse på 86x54 mm, hvilket er det klassiske format, som du kender fra dine bankkort. Tykkelsen af kortene er typisk 0,76 mm.
Til visse formål er disse standardstørrelser dog ikke de mest oplagte. Plastkortene kan derfor også fås som 2-delte, 3-delte og i andre specialmål under en særlig kategori. Disse kort er især nyttige, når man ønsker en differentiering i sin skiltning, eller hvis der er brug for enten få eller mange oplysninger på kortet. Edikio Flex kan printe længere kort, som ser meget flotte og eksklusive ud, samt har plads til mere eller større tekst.