Allégårdens Slagter

Slagteren har tid til både pølser og prisskilte.

Takket være en kortprinter fra RD Data, sparer slagtermestrene Per og Steen Jørgensen en masse tid, som de i stedet kan bruge på at lave lækre specialiteter til deres kunder

Allégårdens Slagter i Odense bugner af delikatesser, røgvarer, pålæg, salater, pølser, smørrebrød og masser af friske råvarer. Det store rummelige butikslokale er et rent slaraffenland for lækkersultne kunder, hvis eneste problem er at vælge mellem alle herlighederne.

For at skabe overblik er det vigtigt med tydelig og informativ skiltning, og der har medejer Per Jørgensen fundet den perfekte løsning: En Evolis Zenius kortprinter fra RD Data.

Før vi fik den for knap 5 år siden, lavede vi laminerede, håndskrevne skilte, fortæller han. - Og det er helt utroligt hvor meget tid, vi brugte på det. Det er 100 gange nemmere med plastkort!

Det er mester selv, der bruger computer og printer, når der skal laves nye skilte til butikken, men alle kunne såmænd gøre det, erkender han, for systemet er nemt at bruge.

Man skal ikke sidde længe med det, før man har lært det. Jeg har f.eks. aldrig brugt RD Datas hotline, for der har aldrig været problemer.

Plastkort til printeren fås i mange farver og udformninger, og Per Jørgensen har prøvet orange og blanke sorte kort, før han endte med de matsorte kort med hvid skrift, som de fleste fødevarebutikker bruger. Og det er der én særlig årsag til: Til forskel fra de blanke kort, kan man ikke se "fedtfingre" på de matte, så man behøver ikke være forsigtig når man rører ved dem.

Det er et hårdt liv at være prisskilt i en slagterforretning, for hygiejnen skal altid være i top. Plastkort og farvebånd er ikke alene fødevaregodkendte, men også vandfaste, hvilket betyder at de hver aften kan tørres af med en våd klud. Det slider i længden på de ellers meget holdbare skilte, men så er det heldigvis nemt at printe nye.

Alle skilte er gemt på computeren, fortæller Per Jørgensen. Det er lynhurtigt at printe et nyt, og de skilte, man allerede har lavet, kan bruges som skabeloner til andre. Det er bare at ændre tekst og pris.

Skulle kortprinteren en dag ikke virke mere, har slagtermesteren fra Odense ingen tvivl om hvad han vil gøre: Jeg køber straks en ny, smiler han.