Stregkoder

Vidste du at du selv kan tilføje stregkoder til dine kort?

Stregkoden blev opfundet i 1951, og er baseret på Morsekode, som formidler information v.hj.a. korte og lange toner. I stregkoden benyttes samme princip visuelt, idet informationen er kodet ind i stregers og mellemrums bredde. Fordelen ved stregkoder er, at de er lette at maskinaflæse. Det er årsagen til deres store popularitet i priskodning - der er næppe et supermarked, der ikke har en stregkodescanner ved kassen. Aflæsningen er endda så ukompliceret, at kunderne nu mange steder opfordres til at gøre det selv, ved særlige selvbetjeningskasser.

På plastkort er stregkoden ofte en billigere løsning end chips og magnetstriber, da den bare trykkes på kortet som enhver anden grafik.

Stregkoden er i tidens løb blevet udviklet, og har i dag mange former, f.eks. den 2-dimensionelle QR-kode. Hvis du downloader Cardpresso kan du afprøve alle versioner ganske gratis.

Bestiller du trykning af kort hos RD Data, vil en stregkode betragtes som et sort print, og prisen vil derfor være den samme som sort print.

Mere i denne kategori: « Signaturpanel RFID »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.