Hvad er Mifare?

Viden om det mest populære chipkort

KONTAKTLØSE CHIPKORT

MIFARE er handelsnavn for en række chips med frekvens 13,56 MHz. De produceres af firmaet NXP Semiconductors, og har en lang række anvendelsesmuligheder. De er pt. industri-standard for langt de fleste kontaktløse chipkort. Ifølge producenten er der solgt over 10 milliarder stk.

En Mifare chip er fundamentalt bare en hukommelses-lagerenhed, hvor hukommelsen er delt op i segmenter og blokke med enkle sikkerhedsmekanismer for adgangskontrol. De er ASIC-baserede og har begrænset regnekraft. Takket være deres pålidelighed og lave omkostninger, er det chips, som i vid udstrækning anvendes til betalingskort, adgangskontrol, ID kort, bus- og togkort med mere. De findes ikke kun i plastkort, men også i f.eks. armbånd, nøglebrikker osv. Disse produkter kan findes i vores webshop. Vælger du en Mifare-baseret løsning til dine kort eller andre dataenheder, kan du være sikker på god kvalitet og langvarig funktionalitet til en fordelagtig pris.

MIFARE Classic 1K

Denne chip har plads til 1024 bytes af data, opdelt i 16 sektorer. Hver sektor er beskyttet af to forskellige nøgler, kaldet A og B, der kan programmeres til at tillade f.eks. læsning eller skrivning. Sikkerhedsnøglerne optager en del af chippens hukommelse, så hvis du skal bruge meget data, bør du vælge:

MIFARE Classic 4K

Denne chip byder på hele 4096 bytes, opdelt i 40 sektorer, hvoraf 32 er samme størrelse som i 1K, med 8 mere, der er firedobbelt størrelse.

Vigtige funktioner:

Fuldt kompatibel med ISO / IEC 14443 del 1-3, type A (herunder anti-kollision)
1536 bits (192 bytes) EEPROM hukommelse
Beskyttet dataadgang via 3-pass Triple DES godkendelse
Hukommelsesstruktur som i MIFARE Ultralight (sider på 4 byte)
Bagud kompatibilitet til MIFARE Ultralight med kompatible kommandosæt
16 bit envejs counter
Unik 7 bytes serienummer (UID)

MIFARE DESFire

En chip, der er baseret på en kerne, der ligner SmartMX, med flere hardware og software sikkerhedselementer end MIFARE Classic. De sælges i fire varianter: Én med Triple-DES og 4 Kb til opbevaring, og tre med AES og 2, 4 eller 8 KB (se MIFARE DESFire EV1).

MIFARE DESFire EV1

Nyudvikling af MIFARE DESFire kort, bredt bagud kompatibel. Fås med 2 KB, 4 KB og 8 KB NV-hukommelse. Andre funktioner omfatter:
Understøttelse af tilfældige ID
Understøttelse af 128-bit AES
Hardware og Operating System er Common Criteria-certificeret på niveau EAL 4 +.

Mifare kompatible kort

En række andre firmaer producerer chipkort, der har samme specifikationer som Mifare Classic 1K. Dog kan overfladen være af lidt ringere kvalitet, hvilket kan få betydning, hvis man efterfølgende skal printe på kortet. Bliver kortene offset trykt (oftest ved større antal) vil det være svært at se forskel på kvaliteten mellem ægte Mifare kort og kompatible kort.

Print på Mifarekort og andre chipkort

Da der "gemmer" sig en chip under overfladen vil den bedste måde at printe på disse kort være RETRANSFER PRINT.

Vi har de fleste typer Mifarekort på lager. De fleste af disse er med hvid overflade. Vi har dog Mifare classic 1K med sort mat overflade.
Hvis der ønskes andre farver skal disse bestilles. De bliver faktureret og produceret som var det et alm. ensfarvet layout.
Ønskes metalfarver (f.eks. guld- og sølvkort) skal disse produceres som silketryk. For at stykprisen ikke skal blive for høj bør der bestilles min. 1000 stk. pr. ordre.

For mere info om Mifarekort, læs her:
http://en.wikipedia.org/wiki/MIFARE

Mere i denne kategori: Berøringsfri kort - Proximity »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.