Knapper af brugte plastkort Knapper af brugte plastkort

Upcycling

eller "kreativt genbrug" er både sjovt at lave og godt for miljøet - og så får du flotte, funktionelle hjemmelavede ting ud af det

Vi har fundet på nogle ting, man kan lave med brugte plastkort, i stedet for bare at køre dem på genbrugspladsen - men husk at det plastik, du får til overs, ikke må komme i din almindelige affaldsspand. Det skal i containeren til "hårdt plastik" - se vores artikel om genbrug.

Indkøbsnet af brugte plastkort

Du skal bruge:
60 plastkort + evt. et par ekstra til pynt
En stansemaskine med hjørneafrunder - kan købes HER
2 poser nøgleringe 15 mm - kan købes HER 
En skulderrem fra en gammel taske - eller lav en selv.

Kan du ikke samle brugte kort nok, kan du snyde og købe nogle HER. De fås i mange farver.

 

Sådan gør du:
Lav et hul i hvert hjørne af alle kortene.

Læg to kort sammen med forsiderne mod hinanden og vrid en nøglering gennem første hul i begge kort. Gør det samme i den anden side, så du nu har to kort, der hænger sammen. Det bliver lidt sværere når der er ringe i flere huller, og kortene ikke kan ligge fladt sammen. Har du svært ved at åbne nøgleringen, kan du bruge en almindelig bordkniv til hjælp. Men lad være med at åbne ringene for meget, for det kan få dem til at filtre sig ind i hinanden når tasken er færdig.

 

Sæt kort sammen i rækker, 10 på den lange led eller 12 på den korte led.
Sæt derefter rækkerne sammen og luk side og bund med ringe. Klem evt. åbne ringe sammen med en fladtang. Det kan godt være lidt svært, men giv dem et lille vrid, så lukker de nemmere.
Klip 2 eller 3 plastkort i strimler i forskellig længde og bredde. Lav et hul i den ene ende af hver strimmel og afrund alle hjørnerne med stansemaskinen. Sæt strimlerne på som pynt, hvor du ønsker.
Sæt skulderremmen på. Sæt en ekstra ring i yderste hul i hver side, og hæft remmen fast i begge ringe, så det ikke kun er én ring, der skal bære hele vægten af tasken + indhold.

Alternativ metode
I stedet for ringene, kan du flette kortene sammen med snor, f.eks. lædersnøre, silkebånd el. lign. Så får du en mere blød taske, med mindre åbninger mellem kortene.

 

Knapper af brugte plastkort

DSC 0062

Du skal bruge:
Plastkort efter behag
En huggepibe 20 mm
En hammer
Et fast underlag, der gerne må blive ridset
Knap-bagsider i rustfrit stål med øje. Vi fandt dem på etsy.com

Sådan gør du:
Placer et plastkort på et skærebrædt el. lign. Sørg for at underlaget ligger stabilt, for der skal virkelig slås til.
Placer huggepiben lige på kortet, og slå med hammeren, så hårdt du kan. Du skal sikkert slå flere gange, for plastkort er solide! Sørg for at huggepiben ikke flytter sig mellem slagene.
Hvis det lykkes, skulle du nu gerne have et rundt stykke plastik på 2 cm i diameter. Gentag til du har så mange, du ønsker.
Tryk et rundt kortstykke ned i en knap. Start med at stikke kanten ind i den ene side. Det giver et tilfredsstillende klik, når plastikstykket sidder rigtigt fast. Det skulle ikke være nødvendigt at bruge lim.

Alternativ metode
Du kan også lave knapper uden at bruge metalbagsiderne. Lim 2 eller 3 af de runde kortstykker sammen, alt efter hvor tyk du synes, knappen skal være. Brug til sidst en Dremel eller lignende maskine til at slibe kanterne af, og bore to små huller midt i knappen.

 

 

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.