Vælg trykmetode og kort

En handy guide til valg af kort og grafik

Nedennævnte info vil typisk være gældende for mindre oplag med variable data.
Derfor omtales kun kort printet som TERMOPRINT eller RETRANSFER PRINT.

plastkort

Farvetryk (4-farvet tryk)

Som hovedregel kan man kun printe 4-farvet print på hvide kort, da den hvide baggrund er medvirkende til at danne farverne.
Der er situationer hvor der kan printes 4-farvet på guld- eller sølvkort, dog vil farvene ikke matche de farver man ser på skærmen.
Man vil IKKE kunne printe med 4-farvet farvebånd eller gråtoner på sorte kort (resultatet vil ikke kunne ses).

Monokromt tryk

Som navnet siger, så printes der med en farve (monokrom). Farvebåndet har samme farve på hele rullen. Til gængæld findes disse farveruller i flere forskellige standardfarver, se de forskellige farver i vores webbutik. Det er vigtigt at der vælges en farve der IKKE har samme farve som det kort man printer på. Ønskes en specielfarve kan dette godt lade sig gøre, men der skal bestilles 100.000 farvebånd for at der startes en produktion op!

Almindelige tryk med monokrom er sort tryk på hvide kort, hvidt tryk på sorte kort, guldtryk på sorte kort, sølvtryk på sorte kort, rødt tryk på hvide kort etc.

Bemærk også at der ikke dannes gråtoner med disse farvebånd. Dette betyder at har du et logo med farver der fader ud eller et logo med små detaljer, er der ikke garanti for at det kommer til at se ordentligt ud.

Hvilke grafikfiler skal vi have tilsendt for at printe kort med monokromt farvebånd?

For at vores designerprogram til trykning af kort (CardPresso) skal kunne se hvad der skal trykkes på kortet, skal alt det der skal printes på kortet, skrives med sort - også selv om det er hvid tekst du ønsker!
Et andet eksempel er hvis du ønsker guldtryk på sorte kort. Her skal alt hvad der ønskes trykt på kortet tegnes/skrives med sort i din pdf, jpg etc. Alt hvad der IKKE skal med på kortet skal være hvidt eller transparent. Husk at hvis vi trykker på sorte kort skal der ikke trykkes noget sort, da kortene jo er sorte i forvejen.

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.