Direkte tryk (også kaldet termoprint) kan printes med et 4-farvet eller med et monokromt farvebånd. Monokromt betyder at hele farvebåndet har den samme farve.

I vores webshop kan du se de forskellige farver på farvebånd. Hvis du skal bruge en farve, der ikke ligner en af disse, skal den laves med et 4-farvet farvebånd - typisk til en væsentlig højere pris, ca. 4 - 5 gange dyrere. Det tager også 4 - 5 gange længere tid at printe.

Fordele ved monokromt tryk er, at du kan printe på farvede kort, også guld, sølv og sorte kort.

Direkte tryk kan højst give en opløsning på 600 dpi (dots per inch) ved brug af det 4-farvede farvebånd. Hvis du benytter de monokrome farvebånd er opløsningen helt op til 1200 dpi. Skrifttyper bør ikke være mindre end 6 pt. for at opnå en ordentlig trykkvalitet. Ligeledes er der også forskel på om man printer på blanke eller matte kort. Små detaljer vil være sværest at printe med et hvidt farvebånd på et mat kort. Sort print på et hvidt blankt kort giver ofte det bedste resultat.

Det er som hovedregel ikke muligt at dække store områder med farve fra et monokromt farvebånd. F.eks. vil man ikke opnå et godt resultat, hvis man forsøger at printe hele bagsiden på et hvidt kort blåt. Eller hvis man forsøger at "omdanne" et hvidt kort til et guldkort. Farverne vil sprække og være uens, samt aldrig komme helt ud til kanten.

Hvilke grafik-filer skal vi have tilsendt for at printe kort med monokromt farvebånd? For at vores designerprogram til trykning af kort (CardPresso) skal kunne se hvad der skal trykkes på kortet, skal alt det, der skal printes på kortet, skrives med sort på hvid eller transparent baggrund - også selv om det er hvid tekst du ønsker! Et andet eksempel er, hvis du ønsker guldtryk på sorte kort. Her skal alt hvad der ønskes trykt på kortet tegnes/skrives med sort i din pdf, jpg etc.

Mere i denne kategori: « Magnetkodning Retransfer print »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.